TTC Deurne               

 

Wereld kampioenschap Triple Tennis


Op dinsdag avond 19 juni 2012 werd in de sportzalen van het St. Willibrord Gymnasium in Deurne het eerste Wereld Kampioenschap Triple Tennis gespeeld.
De deelnemers hiervan waren afkomstig uit de regio.
Rond 20.00 uur kwamen de eerste van de in totaal 31 deelnemers, min of meer wat nerveus, de zaal binnen.
Na een welkoms woord door de organisatoren, Johan Raemaekers, Kees van der Spek en Cees van de Ven, werd er een uitleg gegeven over het verloop van de avond en de
spelregels van het Triple Tennis. Bij deze spelregels ligt de nadruk op het getal 3. Er wordt gespeeld op 3 aanaangesloten tafeltennistafels (zie foto) en de service wisselt na 3 beurten.
Een game wordt gewonnen na het behalen van 9 punten waarbij er een verschil moet zijn van 3 punten ten opzichte van de tegenstander.
Het Triple Tennis wordt zowel in het enkelspel als in het dubbelspel gespeeld, waarbij de spelregels wat afwijkend zijn.
Om klokslag half negen werd er begonnen met het Wereldkampioenschap enkelspel.
Na een spannende strijd, waarbij er nog een extra finale gespeeld moest worden in verband met een gelijke eindstand van twee spelers werd uiteindelijk
Arjen Wilting de eerste Wereldkampioen Triple Tennis 2012. Tevens mocht hij later op de avond de wisselbeker in ontvangst nemen.
Na een korte pauze was het om 10.00 uur tijd voor de strijd om het Wereldkampioenschap dubbelspel.
Dit dubbelspel leverde spectaculaire spelmomenten op omdat er van de deelnemers veel van hun conditie en reactievermogen werd gevraagd.
De dubbelcombinatie John Steeghs en Rens Raijmakers konden zich tegen elf uur Wereldkampioen Triple Tennis dubbelspel noemen.
Rond elf uur was wethouder Jasper Ragetli aanwezig om, samen met de voorzitter van Tafel Tennis Club Deurne, Twan Derks, de prijzen uit te reiken.
In het welkoms woord aan de wethouder werd benadrukt dat deze nieuwe sport, Triple Tennis, Deurne zowel op sportief gebied als op economisch gebied wel eens stevig op de kaart
kan gaan zetten. Als, zoals het de bedoeling is, deze sport over enkele jaren zal zijn uitgegroeid tot een internationaal evenement dan zal dat Deurne de nodige revenuen opleveren.
Het was immers in Deurne dat in 2012 het eerste Wereldkampioenschap werd gespeeld!
Na afloop werd er, geheel in stijl, nog een Triple biertje gedronken en konden zowel de organisatie als de spelers terugkijken op een geslaagd evenement dat voor herhaling vatbaar is.
En dat alles mede dankzij de hulp van veel leden van de TTC Deurne.
In de wandelgangen was zelfs al te horen dat er volgend jaar weer een Wereldkampioenschap zal worden georganiseerd en gezien het succes van dit jaar zal het evenement
dan groter worden opgezet zowel voor wat betreft het aantal spelers als de deelnemende regio´s.

De volledige uitslag is:
Enkel- toernooi
1e prijs (Wereldkampioen TripleTennis 2012) en winnaar van de wisselbeker: Arjen Wilting
2e prijs: John Steeghs
3e prijs: Rens Raijmakers

Dubbel- toernooi
1e prijs: John Steeghs en Rens Raijmakers
2e prijs: Yvonne Wassink en Arjen Wilting
3e prijs: Thomas van den Nieuwenhuizen en Theo Meulen