Verslag wedstrijdsecretaris
                  

    Verslag secretaris
   
Verslag wedstrijdsecretaris

Verslag wedstrijdsecretaris 2019

In de voorjaarscompetitie zijn we met dezelfde 4 teams van start gegaan. Bij het opgeven van de teams kwam de competitieleider met de vraag of dat het eerste team interesse had om in de landelijke Regiohoofdklasse te spelen. De reisafstanden zouden dan behoorlijk korter zijn. Daarop zei het team natuurlijk geen nee. 

Deurne 1 (Dirk, John, Joris en Twan) hebben zich, hoewel ze het een erg leuke competitie vonden met verschillende nieuwe tegenstanders, niet kunnen handhaven in de hoofdklasse. Ze wonnen 1 wedstrijd en speelden 2x gelijk, de andere 7 wedstrijden, waarvan 2 nipt met 6-4, werden verloren. In de 2e helft van de competitie ging het wel stukken beter, ze behaalden 6 punten meer dan in de eerste helft.
Ze eindigden met 34 punten op de 6e plaats. 

Deurne 2 (Arjen, Frank, Geert en Lars) zijn met 58 punten op de 4e plaats geŽindigd in de 3e klasse.
Het was een heel spannende competitie tussen 4 teams nl. Best, 21, ATTC en Deurne.
Als Deurne in de gehele competitie ergens 2 punten meer had behaald waren ze kampioen geworden, zo spannend was het.
Nu was de eindstand Best 60, 21 59, ATTC 59 en Deurne 58 punten. 

Deurne 3 (Antoni, Peter, Rens, Theo en William) zijn met 41 punten op de 5e plaats geŽindigd in de 4e klasse.
Ze streden samen met MTTV om de 4e en 5e plaats. Het grootste verschil zat in de 4e en 8e wedstrijd.
Daar verloor Deurne 2x 6 punten op MTTV. Dit wisten ze in de andere wedstrijden toch bijna te herstellen en op het einde hadden ze 1 punt minder dan MTTV waardoor ze een beslissingswedstrijd moesten spelen tegen Valkenswaard 4 die ze met 6-4 wisten te winnen.

Deurne 4 (Ans, Cees, Huub, Marco en Paul) zijn met overmacht kampioen geworden in de 6e klasse.
Ze wisten al hun wedstrijden te winnen en behaalden 78 punten, 21 punten meer dan de nummer 2.
Wat hopelijk een goede basis is voor de 5e klasse.

  

Najaarscompetitie

Omdat Cees nog herstellende is heeft hij aangegeven dat hij geen competitie kan spelen. En voor het eerste team hadden we weer de Landelijke Regiohoofdklasse aangevraagd. En gelukkig was er nog een plaats beschikbaar. 

Deurne 1 (Dirk, John, Joris en Twan) hebben zich kunnen handhaven in de hoofdklasse. Ze speelden in een poule van 8 en na 7 wedstrijden kwam er een promotie en een degradatie poule van 4 teams. Deurne miste op 2 punten net de promotiepoule.
Maar wist met 1x winst en 2x gelijke spelen 1e te worden in de degradatie poule. Wat een knappe prestatie was.
Totaal wonnen ze deze competitie 5x en speelden 3x gelijk en verloren 2x. 

Deurne 2 (Arjen, Frank, Geert en Lars) hebben zich gemakkelijk kunnen handhaven in de 3e klasse.
De strijd om de eerste en tweede plaats ging tussen Deurne en Stiphout. Tot de 5e wedstrijd ging het gelijk op, maar toen moesten ze tegen elkaar en Stiphout won deze wedstrijd met 7-3, waardoor de achterstand 4 punten was. Het lukte Deurne niet om deze achterstand nog in te halen. Ze verloren zelfs nog een paar punten waardoor ze op de 2e plaats eindigde met 71 punten, 8 punten minder dan Stiphout, maar 21 punten meer dan de nummer 3. Ze wonnen 8 wedstrijden, speelde 1x gelijk en verloren 1x. Hopelijk lukt het in het voorjaar wel om kampioen te worden.

Deurne 3 (Antoni, Peter, Rens, Theo en William) zijn met 46 punten op de 5e plaats geŽindigd in de 4e klasse.
Er was een spannende strijd gaande om de 3e t/m de 5e plaats tussen ATTC, Unicum en Deurne. Na 5 wedstrijden stond Deurne op de 4e plaats, 2 punten minder dan Unicum en 3 punten meer dan ATTC. Maar ATTC had een erg sterke 2de helft, maar toch was alles nog mogelijk zodat de beslissing in de laatste wedstrijd viel. ATTC moest naar de koploper, Unicum naar de nr. 2 en Deurne tegen de nummer laatst. Uiteindelijk moest Deurne 6 en 5 punten meer halen dan de concurrenten, maar het werden er 3 en 4. Waardoor ze op de 5e plaats eindigde en een beslissingswedstrijd moesten spelen tegen Flash 8 welke ze met 6-2 wisten te winnen. 

Deurne 4 (Ans, Huub, Marco en Paul) zijn met 37 punten op de 5e plaats geŽindigd in de 5e klasse. Ans voorspelde aan het begin van de competitie dat het gezien de rating zou gaan tussen 21 en Deurne wie er op de 5e en 6e plaats zou eindigen. En gelukkig kwam 21 de eerste wedstrijd tegen Deurne met een invaller en wonnen ze met 8-2. Deze voorsprong van 6 punten was er na 8 wedstrijden nog steeds en werd in de resterende 2 wedstrijden uitgebouwd met nog eens 6 punten. Waardoor Deurne op de 5e plaats eindigde en een beslissingswedstrijd moest spelen tegen Veldhoven 14, welke ze met 6-0 wisten te winnen. 

Tot zover het jaarverslag over 2019
 Ans van Bommel
 Wedstrijdsecretaris TTCD