Verslag wedstrijdsecretaris
                  

    Verslag secretaris
   
Verslag wedstrijdsecretaris

Verslag wedstrijdsecretaris 2018

In de voorjaarscompetitie zijn we met dezelfde 5 teams van start gegaan. Na 3 kampioenteams in 2017 wisten we dat het moeilijk zou worden voor deze teams.

Deurne 1 (Dirk, John, Joris en Twan) hebben zich niet kunnen handhaven in de hoofdklasse. Ze wisten nog wel 2 wedstrijden gelijk te spelen en 4 wedstrijden nipt met 6-4 te verliezen. Maar het grootste verschil zat in de 3 wedstrijden die ze met 8-2 en 9-1 verloren. Ze eindigden daardoor met 34 punten op de 6e plaats.

Deurne 2 (Arjen, Frank, Geert en Lars) hebben zich niet kunnen handhaven in de 2e klasse.
Het verschil was nu nog te groot. Na 5 wedstrijden was de achterstand op de nummer 5 al 10 punten. En daar kwamen in de resterende wedstrijden nog 7 punten bij. Zij eindigden met 29 punten op de 6e plaats.

Deurne 3 (Peter, Theo en William) hadden een zware poule getroffen. Hier was geen kruid tegen gewassen. Ze wisten wel elke wedstrijd enkele punten te behalen maar eindigden met 19 punten op de 6e plaats in de 3e klasse.

Deurne 4 (Antoni, Geert, Paul en Rens) hebben zich kunnen handhaven in de 4e klasse. Na 5 wedstrijden gespeeld te hebben stonden ze met 25 punten op de 3e plaats. In de 2e helft ging het wat minder. En toen ze de voorlaatste wedstrijd met 10-0 verloren ging de strijd om de 4e en 5e plaats tussen Deurne en Renata. Het verschil was nog maar 2 punten. Renata speelde als eerste de laatste wedstrijd en behaalde 6 punten. En omdat het onderlinge resultaat van Deurne beter was wisten ze dat ze aan 4 punten genoeg hadden. Ze speelden gelijk tegen Budilia en eindigden daardoor met 42 punten op de 4e plaats.

Deurne 5 (Ans, Cees, Huub en Marco) speelden in een poule waar 3 teams met kop en schouder boven de andere uitstaken. Deurne moest proberen om zich staande te houden bij de onderste 3 teams. In de eerste 5 wedstrijden wisten ze 13 punten te behalen en stonden toen op de 5e plaats. Ondanks een veel betere 2e helft waarin ze 23 punten behaalden bleven ze toch op de 5e plaats staan. En moesten een beslissingswedstrijd spelen tegen ATTCí 77 7. Omdat Cees en Ans verhinderd waren moesten Huub en Marco proberen deze wedstrijd te winnen. Het werd een heel spannende avond die eindigde in 5-5. Toen moesten de sets geteld worden. En gelukkig won Deurne met 19-17 in sets wat een knappe prestatie van Huub en Marco was. En daardoor bleven ze in de 6e klasse spelen.


Najaarscompetitie

Omdat Geert v. Rijswijck aangegeven heeft dat hij geen competitie meer wil spelen hebben we wat geschoven met spelers. En zijn dit seizoen met 4 teams van start gegaan.
Antoni en Rens zijn naar het 3e team gegaan en Paul is bij het 4e team gevoegd.

Deurne 1 (Dirk, John, Joris en Twan) zijn kampioen geworden in de 1e klasse. Na 5 wedstrijden stonden ze met 2 punten minder dan Veldhoven op de 2e plaats. Daarna zetten ze een sterke 2e helft neer waarin ze 7 punten meer behaalden dan de concurrent Veldhoven. En eindigden met 71 punten op de 1e plaats.

Deurne 2 (Arjen, Frank, Geert en Lars) hebben zich gemakkelijk kunnen handhaven in de 3e klasse. Eigenlijk was de spanning er al snel af. Renata was te sterk en de rest bleef ver achter op Deurne. Ze wonnen 7 wedstrijden, speelde 1x gelijk en verloren 2 x van Renata.
En daarmee eindigden ze met 13 punten minder dan de nummer 1, en 9 punten meer dan de nummer 3 op de 2e plaats.

Deurne 3 (Antoni, Peter, Rens, Theo en William) zijn met 40 punten op de 5e plaats geŽindigd in de 4e klasse. Na 5 wedstrijden hadden ze 9 punten voor op de nummer 6 en 7 punten minder dan de nummer 4. En omdat William in de 2e helft geblesseerd uit gevallen was werd het er niet makkelijker op om die achterstand nog in te halen. En ze bleven dan ook op de 5e plaats staan en moesten een beslissingswedstrijd spelen tegen Een en Twintig 3. Welke ze met 6-4 wisten te winnen.

Deurne 4 (Ans, Cees, Huub, Marco en Paul) zijn met 69 punten op de 2e plaats geŽindigd. Lange tijd bleven ze nog hoop houden dat er nog iets meer in kon zitten. Maar dan zou er toch een keer gewonnen moeten worden van concurrent ATTCí77 5. Maar dat werd 2x 5-5. En daardoor bleven ze op de 2e plaats staan en moesten een beslissingswedstrijd spelen tegen Flash 7. Welke nadat ze de eerste 2 wedstrijden nipt in 5 sets verloren en het eerste punt pas pakten met het dubbelspel. Ze toch nog terugkwamen tot 5-3. Maar de 9e wedstrijd werd verloren waardoor Marco niet de gewenste spannendste wedstrijd mocht spelen.

Tot zover het jaarverslag over 2018
 Ans van Bommel
 Wedstrijdsecretaris TTCD