Verslag secretaris
                  

    Verslag secretaris
   
Verslag wedstrijdsecretaris

Jaarverslag 2017

Dinsdag 3 januari
De eerste training van het jaar wordt zoals elke jaar weer drukbezocht door de leden. Deze altijd gezellige avond na de feestdagen wordt dan ook gebruikt om de extra kilo’s van de lekkere diners er weer af te sporten.

Vrijdag 20 januari
De clubkampioenschappen worden deze dag gehouden. 19 leden doen een gooi naar eeuwige roem. Nadat er volop gestreden wordt in de poule komt er een A-poule en een B-poule. De finale in de A-poule werd gespeeld tussen John Zeegers en Dirk van der Velde. Dirk was hier volgens de bookmakers favoriet, alhoewel John in het verleden wel vaker Dirk een voet dwars heeft gezet. Dit bleek ook nu het geval. John kwam door goed aanvallend spel snel op een 2-0 voorsprong. De 3e set bleef spannend tot 11-11. Met 2 goed aanvalsballen werd John in 3 sets de clubkampioen van 2017. Hierdoor werd Dirk 2e. In de strijd om de 3e plek won Arjen Wilting van Twan Derks in een spannende 5 setter en werd gewonnen door Arjen.

De finale van de B-poule is een 3 kamp. Theo Meulendijks, Lars Raijmakers en Geert van Rijswijck spelen hierin. Nadat Lars nipt van Geert had gewonnen in 2 close sets, won Theo met dezelfde cijfers van Geert. Hierdoor kwam de winnaar uit de wedstrijd tussen Theo en Lars. Dit werd een spannende 3 setter die Lars won.

Woensdag 22 februari
De jaarlijkse ledenvergadering vindt plaats bij handboog Vredelust in Deurne. Met maar 1 afwezig lid is dit de beste bezochte ledenvergadering aller tijden in de rijke geschiedenis van tafeltennisclub Deurne. Nadat het bestuur in alle rust de gang van zaken in de club behandeld heeft worden er nog een aantal drankjes en hapjes genuttigd. Hieruit blijkt maar weer dat we vooral een hechte en gezellige club zijn.

 

Hemelvaart 2017
Na een wild idee van één van onze leden, kwam er een fietsvakantie van de grond.
De betreffende persoon wenst anoniem te blijven, omdat het ontstaan van deze activiteit tot veel reuring binnen onze club heeft geleid.
De "tafeltennis"avonden zijn niet meer zoals ze zijn geweest en het gaat vaker over de fiets dan over het batje.
Een mooi neveneffect is wel de toegenomen conditie van enkele leden, daarvan hebben diverse mensen ook bij de nog steeds geliefde tafeltennissport, profijt!
24 t/m 28 mei 2017 was het zover!
Met 8 leden (John, William, Twan, Frank, Dirk, Huub, Arjen en Joris) werd na 1 voorbereidingsavond bij Twan thuis, de bagage ingeladen en vertrokken we met drie auto's naar Todtnau in Zuid-Duitsland.
Er was een duidelijk taakverdeling die heel natuurlijk verliep. Sommige mensen, gingen wat koken, anderen deden weer de boodschappen, haalden broodjes, stippelden routes uit, gaf STRAVA-les, ruimden wat op, dronken wat bier of speelden een kaartspel.
Ieder heeft zo zijn kwaliteiten. De indeling van de kamers en vooral de tweepersoonsbedden, was een natuurlijk proces. Op diverse niet nader omschreven criteria werden de bedpartners gekoppeld. Via betrouwbare bron heb ik vernomen dat partnerruil volgend jaar wat dit betreft niet nodig is.
Jullie horen het, al veel tekst en weinig gefietst...Toch kunnen we stellen dat er flink is gefietst. Het fantastische weer heeft daar zeker zijn bijdrage aan geleverd.
200 km gefietst in drie dagen en daarin 6000 hoogtemeters afgelegd en dat voor een stelletje tafeltennissers!
Lange en korte beklimmingen, logischerwijs afgewisseld met pittige afdalingen waar snelheden tot 75 km per uur voor sommigen van ons geen uitzondering waren...
Om het wedstrijdelement er naast de saamhorigheid, wel een beetje in te houden en onze mannelijkheid toch nog ergens kwijt te kunnen in deze dagen, was er wel één tijdrit georganiseerd.
De laatste, ik geloof 3 km, naar ons huis was bergop en daar zouden we elkaar op de laatste dag, 1x het snot voor de ogen fietsen, 1x een flinke sjas patat uitdelen en nu echt eens het bordje van de ander leegeten in plaats van het eigen bord spaghetti.
De spanning was om te snijden, blikken werden ingeschat en de benen gedurende de dag gespaard.
Op STRAVA is alles terug te vinden, maar de bloemen voor de winnaar kwamen verdiend terecht in de handen van Twan Derks. Twan is dan wel de enige officiële winnaar, eigenlijk waren we met alle 8 deelnemers winnaar.
We hebben genoten van samen op pad, sportief, bezig zijn. Iedereen is heel gebleven, de zon heeft geschenen en heroïsche verhalen zijn geschreven.
Wij als deelnemers hopen dat een vrijblijvende traditie binnen TTCD is geboren, zeker nu blijkt dat we in 2018 niet met 8 maar met 10 leden naar de bergen van Duitsland vertrekken. We beseffen dat we het er vaak over hebben op de club en hopen dat we andere leden hiermee niet tot last zijn. Mochten er wel mensen last van hebben, wat natuurlijk niet de bedoeling is.....................ga toch fietsen!!

Groeten uit Todtnau

Zomercompetitie 2017
Dit jaar speelt onze club maar met 1 team mee in de zomercompetitie. Twan Derks, Geert Tops, Frank Smedts, Rens Raijmakers en Lars Raijmakers spelen in de hoogste klasse mee. Nadat de eerste wedstrijd met grote cijfers verloren werd tegen de uiteindelijke winnaar, werden de andere 4 wedstrijden met goed spel alle gewonnen. Zo blijkt dat sommige leden ook tijdens de zomerstop van de competitie daarna nog volop presteert op hoog niveau.

Feestavond zaterdag 17 juni
Dit jaar zijn we aanwezig bij van de putten in de walsberg. Nadat we een leker buffet opgegeten hebben werd er een pubquiz georganiseerd door Lars en Twan. Na een aantal grappige en moeilijke vragen en opdrachten blijkt er 1 groep die vooral onder aanvoering van Huib met grote afstand wint. Hieruit blijkt dat regelmatig pubquizen in de vrije avonden zijn vruchten afwerpt. Natuurlijk hebben Dirk, Angela en Sandra ook mee geholpen aan de overwinning door de goede aanmoedigingen aan het adres van Huib. Na de Pubquiz werd en nog druk gediscussieerd over de antwoorden van de quiz onder het genot van een drankje.

WK Tripple Tennis 23 Juni
Cees, Kees en Joan hebben voor de 6e keer het tripple tennis wk georganiseerd. Hieraan doen 15 leden mee. Tijdens de poulefase wordt er flink gestreden om een plek in DE WK-FINALE te bereiken. Nadat Dirk vorig jaar al de titel behaalde mocht hij dit jaar weer aantreden in de finale. De tegenstander hierin was voor velen een grote verrassing. Frank bereikt deze door in de poule af te rekenen met enkele kanonnen. Helaas voor Frank kan hij deze tred niet doorzetten in de finale. Dirk wint met 9-5 en 9-2 de finale van Frank.

Hierna komt het dubbelspel waar de meeste leden naar uit gekeken hebben. In een poule met 6 dubbels was Dirk hierin ook dichtbij de titel samen met Cees van de Ven. Helaas moesten ze toch hun meerdere erkennen in Frank en Twan Derks. Hiermee prolongeerde Twan de titel in het dubbel.

September
Onze vrienden van ATTC 77 uit Aarle-Rixtel vieren dit jaar hun 40-jarig bestaan met een jubileum toernooi. Verdeeld over 3 doordeweekse avonden worden in verschillende klasses poulewedstrijden gespeeld. Op de vrijdagavond worden de finalepoules gespeeld. TTC Deurne is goed vertegenwoordigd met 10 deelnemers. Nadat alle deelnemers een sportieve en gezellige avond hebben gespeeld zijn de finalisten bekend.  In de A-poule halen Dirk, Twan en John de finale avond. William vertegenwoordigd Deurne in de B-poule. William verweert zich kranig maar hij haalt de finale niet. De finale in de A-poule is een onderonsje tussen 2 deurne spelers. Dirk en John spelen deze. Hierin toonde Dirk zich het sterkst en won het jubileum toernooi in Aarle-Rixtel.

Open Astense/Deurnese Kampioenschappen 29 Oktober
Asten organiseerde dit jaar ons gezamelijke toernooi in de Schop in Asten. Wegens verschillende omstandigheden deden er maar 5 leden van Deurne mee. Deze leden hebben wel laten zien dat het tafeltennis niveau nog steeds hoog ligt. In de A-poule werd John  2e in de a-poule en kon zijn titel net niet promoveren. Dit was niet zijn grootste doel van deze dag. Dat moest in de middag behaald worden samen met dubbelmaat William. Tijdens het dubbeltoernooi werden John en William in de poule nog verrast door Frank en Arjen, maar ze bereikte wel de finale. Hierin wonnen ze van het Duo Ayman en Ahmad uit Asten. Arjen en Frank werden verdienstelijk 3e in de a-poule van het dubbel. In de B-poule deed Antoni zijn best met Leon Cortenbach uit Asten. Hierin reikten ze tot de finale maar daarin moesten ze uiteindelijk toch hun meerdere kennen tegen vader en zoon Nab uit Mierlo.

Open Udense Kampioenschappen 26 november
8 Leden hadden zichzelf opgegeven voor de kampioenschappen in Uden. Nog voordat we arriveerden was er al een afzegging van Rens Raijmakers. Ook zonder Rens werd dit een gezellige sportieve dag. In de A-poule met Twan, Joris, Dirk en Arjen speelden ze zicht allemaal veilig voor de finalepoule. Lars Frank en Geert Tops speelden de B-poule en haalden ook alle 3 de finalepoule. In deze finalepoule wisten Geert en Lars de halve finale te bereiken. Hierin troffen ze elkaar. In een spannende wedstrijd met 2 aanvallende spelers wist Lars deze teamgenotenclash te winnen in 4 lange sets.  Geert mocht zich daarna nog revancheren in de troostfinale die hij wist te winnen. Hierdoor mocht hij toch de burgemeester nog een hand geven. Lars stond in de finale tegen Tim Senders van Bergeijk. Nadat Lars de finale vorig jaar verloren had, moest het dit jaar anders. Tim had de finale gehaald zonder setverlies en is op papier de betere speler. In de Finale kwam Lars 2-0 voor. Daarna won Tim de 3e set. Met de winst in de 4e set won Lars de titel in de B-poule.

In de A-poule speelden Twan Arjen en Dirk tegen elkaar in de poule. Dirk won deze poule en Twan werd 2e in de poule. Joris kon het in de andere poule niet genoeg imponeren om voor de bekers te spelen. In de troostfinale ging Twan jammer genoeg onderuit waardoor hij 4e werd in Uden. In de Finale won Dirk in 3 sets. Hierdoor kon Dirk weer een beker toevoegen aan zijn al zeer indrukwekkende prijzenkast thuis. Komend jaar moet daar weer een onbrekende beker bijkomen. Deze zal alleen niet van een tafeltenniswedstrijd zijn maar de troffee van de TTCD-wielercompetitie in winterbergen komende mei.

  
Lars Raijmakers
Secretaris TTCD